Thursday, August 6

Naravna kozmetika HerbioPoživljajoča maska Herbio 

Pisanje v slovenskem jeziku na blogu ni značilno zame, pa vendar - tokrat objavljam dvojezično. 
Vedno mi je bila všeč ideja o »zdravem življenju«, vendar preveč uživam v majhnih pregrehah (sploh desertih), da bi se temu popolnoma posvetila. Odrekanja niso pogosto na mojem seznamu opravil. Vendar sem kljub temu leta in leta počasi zamenjevala nezdrave stvari z »bolj« zdravimi. Pri zdravem načinu življenja ne gre za 100% predanost pravilni prehrani, športu in uporabi naravne kozmetike. Gre za zdravo razmerje med pravilnimi življenjskimi navadami in uresničevanju svojih želja – uživanju v občasnih pregrehah ali sleditvi svojim sanjam. Odrekanje te namreč ne osreči – kateri nesrečen človek je pa sploh lahko v resnici zdrav? Nekako tako se glasi moje mišljenje o zdravem življenju.

Pri 22-tih me je začelo skrbeti za zdravje moje kože. Priznam, v (zgodnejši) mladosti nisem imela veliko težav z mozolji, ogrci, rdečico in ostalimi nepravilnostmi kože. Posledično se nisem veliko ukvarjala z izdelki za kožo in me ni preveč zanimalo, kakšne izdelke uporabljam. Pred nekaj leti pa sem »malce« odrasla na tem področju in ugotovila, da je skrb za lepo in zdravo kožo še kako pomembna zame. Ne želim si nastanka prezgodnjih gubic, neželenih mozoljev in srbečice kože. Izbira pravih izdelkov mi pri tem lahko še kako pomaga.

Pred leti se je moja koža namreč nenadoma spremenila – ne vem, če je bila to posledica prehrane, kakih hormonskih sprememb ali stresa, vendar sem praktično čez noč začela opažati več in več mozoljčkov, predvsem na čelu. Nato sem se soočala še z rdečilo in srbečico kože, kar je bilo novo zame. Takrat sem se poglobila v svoje izbrane kozmetične izdelke. Veliko jih je vsebovalo meni neznane sestavine, take, ki jih nisem vedela niti pravilno izgovoriti. Prav tako je imel vsak izdelek drugega proizvajalca, kar ni imelo smisla – po navadi to ni težava, vendar od takrat naprej ostajam pri enem proizvajalcu, ko mi njihovi izdelki ustrezajo. Tako je sedaj že nekaj let. 

Po tistem sem začela uporabljati naravno kozmetiko in moja koža mi je hvaležna. Ker imam suho kožo (kar sem ugotovila šele v zgodnjih dvajsetih), sem začela uporabljati izdelke za suho kožo. Stanje moje kože se je zelo hitro popravilo in sedaj sem bolj pozorna na to, kaj nanašam na svojo kožo. 

Pred kratkim sem odkrila naravno kozmetiko Herbio, ki sem se jo odločila preizkusiti (Iskreno povedano, sem pred kratkim izvedela, da sem noseča in mi je postalo veliko bolj pomembno, kako skrbim zase). Odločila sem se preizkusiti nekaj Herbio izdelkov, ki jih sedaj uporabljam več kot mesec in pol. 
Prvi izdelek, ki mi je vzbudil zanimanje, je bila Herbio poživljajoča maska. Vedno sem oboževala različne sadne maske za obraz – najbrž edina stvar, ki sem jo z veseljem preizkušala že v svojih najstniških letih. Po receptih za domačo izdelavo zdravih mask sem ustvarila avokadovo, jajčno, jogurtovo, limonino, skutino in še veliko podobnih. Vsa packarija je bila vredna teh blaženih 10 minut, kot sem jo imela na obrazu. Ustvarjanje domačih mask za obraz sem nekako prerasla, vendar do sedaj nisem našla odlične naravne maske, ki bi jo uporabljala dlje časa. Do sedaj, seveda. Herbio poživljajoča maska je odlična za mojo kožo, saj jo osveži in navlaži. Všeč mi je predvsem to, da je lahka in da ne zateguje kože obraza. Pri suhi koži je tale nadloga pogosta in res ne maram tega občutka. Sicer je pa maska primerna za vse tipe kože. Na očiščeno kožo obraza in vratu se jo nanese s konicami prstov in pusti delovati 10 min. Ko jo sperete z vodo, je koža sveža in napeta. Maska vsebuje izvleček bršljana, mentol, bio hialuronsko kislino in pantenol. Če vam mentol ne diši, vam morda ne bo najbolj všeč. 

Pozitivne lastnosti bršljana

Bršljan je sicer strupena rastlina, vendar se v zdravilne namene uporablja že od starega veka, ko je veljal za zaščito pred hudobnimi duhovi in kot simbol zvestobe. V grški in rimski mitologiji je bil narisan nad vrati gostilno, kar je pomenilo, da tam točijo dobro vino. Zanimivo, kajne? No, danes se ga uporablja za zdravljenje kožnih bolezni in je prisoten v večini anticelulitnih krem. Sicer ne razumem najbolje, katero izmed teh pozitivnih lastnosti se nanaša na poživljajočo masko, ampak kljub temu dobro vedeti.

Pozitivne lastnosti mentola

Mentol se v kozmetičnih izdelkih uporablja predvsem zaradi svojega hladilnega učinka in protibolečinskega delovanja. Odličen je za lajšanje draženja kože in težavah z opeklinami. Deluje pa tudi na prevodnost žil in tako pospeši obnovo poškodovanega tkiva. 

Pozitivne lastnosti bio hialuronske kisline

Ima izjemno vlažilno moč, saj lahko zadrži večko količino vode od lastne teže in je zato znana tudi kot »naravna spužva« ali »magnet za vlago«. Kožo hipoma zmehča, navlaži, napne, jo nahrani, antioskidantno zaščiti in zgladi gube. Poleg vsega pa ima tudi protivnetne učinke. 

Pozitivne lastnosti pantenola

Kožo vlaži, pospešuje delitev celic in deluje protivnetno. V koži tvori koencim A, ki je nenadomestljiv in bistven pri delovanju, razvoju in obnavljanju kožnih epiteljskih celic.

Vse skupaj se sliši kar privlačno za kožo, kajne? Herbio poživljajoči maski dajem vse točke (z manjšim minusom, ker obožujem sadne in ne zeliščne vonje – vendar ne moreš pričakovati odličnih učinkov zelišč od sadnih mask). Pakiranje je privlačno in dovolj veliko (50ml) za dlje časa, kar je še en velik plus z moje strani, saj nisem ljubiteljica nakupovanja kozmetičnih izdelkov. 

Pri Herbio mi je všeč tudi, da namenijo 1 evro od vsake prodane Herbio zeliščne kreme za roke za varstveno delovni center Muta – morda zato, ker sem bolj občutljiva zaradi nosečnosti, vendar se mi vsaka dobrodelnost zdi res lepa. Manj sebičnosti in več sreče za ta svet. Izdelki ne vsebujejo parabena in nekaj, kaj je pomembno veliko ženskam: niso testirani na živalih!

V glavnem, spletno stran Herbio se vam res splača pogledati.

1 comment: